Wollsjö A - Önneköp B 1-1 (0-0) 12 april 2008, träningsmatch

Avbytare: Daniel, Kenneth

Målskytt: Mats Hansson

Rapport:
Vårt kära B-lag ställdes denna gång mot ett A-lag på en ”gräsplan” som bestod av 34% gräs och 66% grus. A-laget som vi mötte tillhör inte Skånes toppskikt om vi skall vara helt ärliga och jag kan sätta pengar på att det är större chans att undertecknad tar ett OS-guld i simhopp (och då består min repertoar av ljushoppet och kanonkulan) än att detta fotbollslag hade tagit en endaste poäng i en division 5-serie på fyra års försök.

Vår insats då? Tja, försvarsmässigt kämpade samtliga elva väl men framåt kunde samtliga elva skapat betydligt mer än vad vi gjorde för att komma undan med betyget godkänt från denna match. Utan att ta till någon överdrift så bestod denna match av betydligt mer kamp än skönspel. Det laget som dock försökte lira mest och gjorde det bäst var Önneköps IF.

Ledningsmålet i matchen gjorde Wollsjö efter ca 65 minuters spel. Det var en frispark strax utanför straffområdet som passerade Cay i målet. Kvitteringen kom efter ca 80 minuters spel och det var den notoriske målskytten Mats Hansson som fick ett frisparksläge i ungefär samma läge som Wollsjö vid sitt ledningsmål. Och när muren och målvakten täckte samma hörn (ett tips: Ta varsitt hörn.) så var det bara för Mats att knoppa in bollen i den lucka som var stor som Niklas Skoogs rumpa.

Utöver dessa mål skapades inte särskilt många heta målchanser och 1-1 får väl betraktas som ett rättvist resultat då vi inte kom upp i någon högre standard denna lördagsförmiddag.

Högst betyg i Önneköps IF kvitteras ut av Tonny Nyman som slet som ett djur på sitt innermittfält. Även Peter Edvinsson svarade för en fin insats på sin högerback.

I andra halvlek spelade återigen ”granitlåset” i mittförsvaret – Jörgen Thulin och Daniel Nilsson – och här behöver jag inte skriva något, ni förstår själva att det är toppbetyg på båda som gäller.

Nu är träningsmatcherna avslutade för B-laget och kommande söndag är det seriepremiär mot Esperöd på bortaplan. Då tas ett första steg mot en serieseger, missa inte det!